Polityka prywatności

 

Ta polityka bezpieczeństwa ma na celu poinformowanie Cię o tym, jak przetwarzane są dane osobowe zgodnie z rozporządzeniem unijnym o ochronie danych osobowych (rozporządzenie 2016/679) dla strony ewaostarek.pl i domen do nich przekierowujących tj. szuflada-jezykowa.pl i first-star.pl

 

1. Informacje wstępne

 

  1. Administratorem Danych w First Star Ewa Ostarek z siedzibą w Rybniku, ul Arki Bożka 132 regon: 365733790, który wdraża Politykę Bezpieczeństwa jest Ewa Ostarek

  1. Głównym celem wprowadzenia Polityki Bezpieczeństwa jest zapewnienie zgodności działania First Star Ewa Ostarek z Ustawą o ochronie danych osobowych oraz jej rozporządzeniami wykonawczymi.

  1. Dokument Polityki Bezpieczeństwa opisuje zasady i procedury przetwarzania danych osobowych i ich zabezpieczenia przed nieuprawnionym dostępem.

  1. Na potrzeby niniejszej polityki prywatności, przyjmuje się następujące znaczenie poniższych pojęć:

  1. Administrator – Ewa Ostarek, prowadzący First Star, Ewa Ostarek. ul. Arki Bożka 132, 44-213 Rybnik

  2. Strona – strona internetowa ewaostarek.pl

  3. Użytkownik – każdy, kto korzysta z tej strony internetowej

2. Dane osobowe

 

  1. Użytkownik może przekazywać swoje dane osobowe Administratorowi za pomocą formularzy dostępnych na Stronie, tj. formularz zapisu na newsletter i formularz kontaktowy

  2. Użytkownik może przekazywać swoje dane osobowe Administratorowi za pomocą kontaktu mailowego na maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

  3. Administratorem danych osobowych Użytkownika jest Administrator.

  4. Dane przekazane Administratorowi w ramach formularza zapisu na newsletter przetwarzane są w celu cyklicznego przesyłania Użytkownikowi newslettera.

  5. Administrator gwarantuje poufność wszelkich przekazanych mu danych osobowych.

  6. Podanie danych jest zawsze dobrowolne, ale niezbędne do podjęcia przez Użytkownika akcji, do której przeznaczony jest dany formularz kontaktowy lub formularz zapisu na newsletter.

  7. Administrator nie udostępnia przekazanych mu danych żadnym podmiotom trzecim.

  8. Dane osobowe są gromadzone starannie i są odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

  9. Każdemu Użytkownikowi przysługują następujące prawa:

    • prawo do żądania dostępu do swoich danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,

    • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,

    • prawo do przenoszenia danych,

    • prawo do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w określonym celu, jeżeli Użytkownik uprzednio taką zgodę wyraził,

    • prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez Administratora

  10. Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że dane osobowe przekazywane mu w ramach formularza zapisu na newsletter są zbierane z programie AcyMailing i przechowywane na serwerze firmy hostingowej.

  11. Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że powierza przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

    • ADMIN.NET.PL Tomasz Rzepka Arkadiusz Nowara S.C. ul. Bitwy Pod Monte Cassino 5/198, 33-100 Tarnów,NIP: 8733250257, REGON: 122662465– w celu przechowywania danych osobowych na serwerze.

3. Inne używane technologie

 

  1. Administrator informuje niniejszym Użytkownika, że stosuje następujące technologie śledzące działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Strony:

  • piksel Facebooka – aby prowadzić działania marketingowe,

  • kod Google Analitycs – aby mieć statystyki dotyczące strony internetowej

4.Polityka plików cookies

 

  1. Serwis ewaostarek.pl i domeny do niego przekierowujące (szuflada-jezykowa.pl i first-star.pl) zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

  2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.

  3. Operator serwisu (Ewa Ostarek) jest podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym swojego użytkownika pliki cookies oraz mającym do nich dostęp.

  4. Operator serwisu wykorzystuje pliki (cookies) w celu:

  • dopasowania zawartości strony internetowej do indywidualnych preferencji użytkownika, przede wszystkim pliki te rozpoznają jego urządzenie, aby zgodnie z jego preferencjami wyświetlić stronę;

  • przygotowywania statystyk pomagających poznaniu preferencji i zachowań użytkowników, analiza tych statystyk jest anonimowa i umożliwia dostosowanie zawartości i wyglądu serwisu do panujących trendów, statystyki stosuje się też do oceny popularności strony;

  • możliwości logowania do serwisu (jeśli istnieje taka opcja kursów online) oraz utrzymania logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.

  1. Serwis stosuje dwa zasadnicze rodzaje plików (cookies) - sesyjne i stałe. Pliki sesyjne są tymczasowe, przechowuje się je do momentu opuszczenia strony serwisu (poprzez wejście na inną stronę, wylogowanie lub wyłączenie przeglądarki). Pliki stałe przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu ich usunięcia przez użytkownika lub przez czas wynikający z ich ustawień.

  2. Użytkownik może w każdej chwili dokonać zmiany ustawień swojej przeglądarki, aby zablokować obsługę plików (cookies) lub każdorazowo uzyskiwać informacje o ich umieszczeniu w swoim urządzeniu. Inne dostępne opcje można sprawdzić w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej. Należy pamiętać, że większość przeglądarek domyślnie jest ustawione na akceptację zapisu plików (cookies)w urządzeniu końcowym

  3. Operator Serwisu informuje, że zmiany ustawień w przeglądarce internetowej użytkownika mogą ograniczyć dostęp do niektórych funkcji strony internetowej serwisu.

  4. Informacje dotyczące ustawień przeglądarek internetowych dostępne są w jej menu (pomoc) lub na stronie jej producenta.

  5. Bardziej szczegółowe informacje na temat plików (cookies) dostępne są na stronie ciasteczka.org.pl

/Wersja polityki została zmieniona w maju 2018, aby dostosować ją so nowego prawa/